Festival de teatru si arta performativa
22-29 iunie, Iasi

Spectacol

KAMPF
24
Iun
2014

KAMPF

  • Locatie:Uzina cu Teatru, TNI
  • Ora:06:00 pm

Titlul spectacolului, KAMPF, inseamna lupta, semnificand rivalitatea de toate zilele in vederea dobandirii unei pozitii mai favorabile. In aceasta lupta nu exista rasplata, numai stradania continua, cu care ne confruntam cu totii. Spectacolul, folosind limbajul teatral al dansului contemporan, prezinta intr-un mod creativ, jucaus silinta de fiecare zi a omului, vulnerabilitatea lui fata de jocurile de putere. Oricine poate fi umilit, uriasii pot deveni foarte slabi -  in viziunea regizorului toate acestea trebuie insa privite cu umor, ca un joc.

Produs de: Studio M

Regia: Fehér Ferenc

Coregrafie: Fehér Ferenc

Muzica si lumini: Kovácsovics Dávid

Scenograf: Bocskai Gyopár

Distributie:

Bajkó László

Gáll Katalin

Nagy Eszter

Orbán Levente

Polgár Emília

Szekrényes László

Veres Nagy Attila

 

Trupa de teatru experimental si de miscare a fost infiintata in anul 2005, ca departament cu portofoliu de spectacole propriu al Ansamblului de Dansuri Háromszék din Sfantu Gheorghe. Trupa a fost transferata in structura organizatorica a Teatrului Tamási Áron in toamna anului 2010.

Preocuparea principala a trupei consta in explorarea mijloacelor de expresie ale teatrului prin determinarea elementelor tangentiale dintre teatrul cuvantului, teatrul-miscare si teatrul vizual, formulandu-si ca misiune primordiala introducerea dansului-contact in gandirea teatrala si coregrafica romana. Productiile atelierului includ atat spectacole experimentale, cat si adaptari inedite ale unor piese clasice ale dramaturgiei universale.

Ferenc Fehér este un regizor-coregraf de la Budapesta al mai multor spectacole care participa cu succes la festivaluri teatrale internationale din China pana in Venezuela. Stilul inedit al regizorului provine din combinarea expresiva a dansului freestyle si al miscarilor cunoscute din artele martiale. Spectacolul KAMPF este primul sau proiect pe scenele din Romania.