Festival de teatru si arta performativa
22-29 iunie, Iasi

Spectacol

Cinci ore cu Mario
23
Iun
2014

Cinci ore cu Mario

  • Locatie:Uzina cu Teatru, TNI
  • Ora:06:00 pm

Valorificand romanul lui Muguel Delibes, apreciat ca fiind o capodopera a literaturii spaniole, dramatizarea Cinci ore cu Mario dezvaluie travaliul redescoperirii de sine printr-un monolog extrem de intens – o noapte de priveghi de un comic molipsitor.

Este povestea unei vieti aparent comune, in care marile vise s-au impletit cu maruntele realizari si frustrari, o istorie personala, dar si nationala, care scoate la lumina pasiunea, toleranta si intoleranta, dar mai ales iubirea, printr-un noian de trairi, amintiri, regrete si vise.

Cinci ore cu Mario rastoarna prejudecati vechi, intr-un razboi deopotriva social si casnic, dar mai ales interior, in care lupta se da intre compasiune si ambitie.

 

Produs de: Unteatru

Scenariu: Dramatizare dupa romanul lui Miguel Delibes

Regia: Mariana Camarasan

Director de proiect: Ioana Moldovan

Distributie: Florina Gleznea

 

Unteatru e un gand care a legat oameni intr-un proiect cultural curajos. S-a nascut din dorinta de a face posibila intalnirea oamenilor cu teatrul, acasa, un teatru intr-o casa. O casa fara poveste, sub acoperisul careia teatrul increat isi aseaza istoria ca intr-un creuzet in care se topesc si se contopesc idei.

Mariana Camarasan este absolventa a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale din Bucuresti, Facultatea de Teatru, Artele spectacolului – regie de teatru, clasa Cristian Hadji-Culea si Nicolae Mandea (2007) autoare a zece spectacole jucate pe scenele teatrelor din Bucuresti (Act, Odeon, Nottara), Braila, Ploiesti si Botosani.

Ioana Moldovan este critic de teatru, membru al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru – Sectia Romana si colaborator la Revista 22.

Florina Gleznea este actrita, absolventa in 2007 a Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale Bucuresti – Specializarea Arta actorului (Clasa Profesor Ion Cojar, Asistent Adrian Titieni).