Festival de teatru si arta performativa
22-29 iunie, Iasi

Perform 2014

Acorduri de artă pe muzică din suflet

Acorduri de artă pe muzică din suflet

22 Iunie 2014

0 Comments

Astăzi a fost o zi plină de festival. Am început de dimineață cu o organizare a Centrului Info din clădirea cinematografului Victoria, după care a urmat conferința de presă. Mai apoi, pisicuțele albastre au ieșit prin oraș și au împărțit pliante în campusurile studențești. Acestea sunt, însă, activități mai puțin importante. Ce-i cu adevărat important este ce s-a întâmplat începând cu ora 17:30.

La ora deschiderii, spațiul din fața Uzinei cu Teatru era plin ochi de oameni frumoși, dornici și nerăbdători să vadă și să simtă teatru. După ce directorii festivalului au spus câteva cuvinte, a început magia. Am intrat cu toții în sala de teatru pentru a fi izbiți în plin de o energie smulsă parcă din altă lume.

LSD Theatre Show a fost pe măsura așteptărilor. O sală întreagă a fost umplută de extaz și de hohote de râs. Cei doi actori s-au descurcat impecabil și au avut un parcurs foarte bun al spectacolului.

După LSD, toată lumea a fugit la Meru Iași, care cu mașinile sponsorului oficial Toyota Iași, care cu taxiuri, sau, unii, mai romantici, au făcut o plimbare pe străzile Iașului, pline de viață cu ocazia desfășurării FIE.

Cine nu are un artist performer să își cumpere. Asta e concluzia la care am ajuns după ce am asistat la Haute Cuisine, un performance care te lasă cu gură căscata și cu sufletul mustind după nevoia de mai mult. Să ne înțelegem, acesta nu a fost un spectacol de teatru, în sensul în care oamenii concep teatrul. Nu e pentru toată lumea, dar pentru publicul amator de asemenea manifestări e cireașa de pe tort.

Ultimul spectacol, Blackbird-ul celor de la Unteatru, a umplut absolut tot spațiul de la Teatru Fix. Dinspre terasă înspre spațiul de joc, atmosfera colcăia de dorința  de a vedea și de a respira artă alături de Constantin Cojocaru și Florina Gleznea. Și artă au respirat, pentru că au avut grijă interpreții de asta.

Intrând în culise să îl felicit pe maestrul Constantin Cojocaru, acesta mă întreabă dacă mai e deschisă grădinița de alături. Am aflat că se referea la terasa de la Teatru Fix. Își dorea să bea o bere. Prin urmare, seara s-a încheiat, cum altfel nu se putea, pe terasă, cu artiști și organizatori toți laolaltă, într-o atmosferă boemă, parcă ruptă din alte timpuri, când oamenii erau mai calmi, mai frumoși și mai puțin grăbiți.

Lasa-ne un raspuns

Adresa ta de email nu va fi facuta public.

*